Anpassad sökning

torsdag 14 augusti 2008

13 spöken


Om man ska förklara vad filmen "13 ghosts" (eller Thir13en Ghosts, som de vill kalla den) av Steve Beck från 2002, handlar om blir det en enda röra.

En familj ärver ett hus som består enbart av glas. När de för första gången ska kolla in sitt nya lyxplejs kommer en konstig snubbe och säger att det finns spöken i källaren. Dessa spöken kan man bara se med speciella glasögon och de finns i huset för att driva en maskin som är designad av djävulen och drivs av de döda.
Mmmm....sounds like a good movie plot =).

Grejen är att när man väl ser filmen så ter sig allting ganska logiskt. Man skriker: "- Ta på glasögonen!!" för att karaktärerna ska "se spökena" och man hejjar på dem när de springer upp och ner i glaskorridorerna.

Men när filmen tar slut inser man att den är rätt fånig. Den roar för stunden och vissa delar är briljanta. Ändå känns det som att teamet bakom inte orkade driva skeppet i hamn och löpa linan ut (bara för att fylla min "klysh-kvot). Hade de gjort det hade denna film vart sjukt bra. Nu passar den för en måndagkväll, en skål popcorn och någon att mysa med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den är ok men inte otäck. Skräckfilmer ska vara otäcka. Jag mår fortfarande lite illa efter THE EXORCISM OF EMILY ROSE...brrrrrrr

Kicko sa...

ÅH! DET ÄR JU DEN LÄSKIGASTE AV DEM ALLA! Typ, fy fan va räliga vissa scener är i Emily Rose. OCH faktum att den är baserad on a true story gör det värre jue!
Sant 13 ghosts är inte en scary mothafucka, den är bara underhållande för stunden...