Anpassad sökning

fredag 5 september 2008

Att Såga Yåga

Jag har just vart på 75 minuter med avslappningsyoga. Det trodde jag var att man bara låt ner och lyssnade på trevlig, mjuk, typ indisk musik med lite pling-plong och sånt, att man kanske lade sig en stund på magen och sen en stund på sidan och sen på rygg medans nån smal och senig liten tjej påminde en om att man skulle slappna aaaaaaav och aaaaandaaaaas....

Riktigt så var det inte. Yogaläraren var en cool Kille, kanske 25 bast med långa, gyllene lockar och sånadär sexigt slappa kläder.

Vi började dock att ligga ner på rygg i den positivt upplivande ställningen "Död mans position". Efter den var det upp och hoppa, göra nåt som heter "Solhälsningen" så många varv så man blev anfådd, sen var det ner på rygg på mattan - och - hör nu här - BALANSERA på nacken och skuldrorna, med händerna i ryggslutet och benen RAKT UPP I BOKSTAVEN I!! (Ja han sa så)

Sen fortsatte det med en massa skojjiga övningar tills det kom en som jag tror hette "kråkan" (kan ha vart skatan, korpen eller tranan...nån jäkla fågel var det iallafall) där man skulle sitta på huk, ha händerna i framför kroppen och lägga upp knäna på arbågarna och balansera....kan ju bara säga att den gubben gick inte för fem öre för någon av deltagarna i rummet. Vi frustade, och pustade och fnissade kvävt. Coola Killen såg att alla blev frustrerade och frågade lite försynt om vi kanske skulle gå vidare..

Efter "fiskens position" (man måste bildligt talat se ut som en fisk för att kunna andas) "ormens position" och en massa andra djur -och substantivs positioner var yogaklassen över. Det var nog det skönaste av allt...


Antilopens position?

Inga kommentarer: